• We've disabled all private messages. Please use the forums, thanks.

The TVPad Knowledge Center

Joined
Mar 13, 2012
Messages
26
Likes
0
Points
1
Just want to let everyone know that the only difference between TVpad M121 and M121s is new firmware 3.0 and new chipset TCC8902. So the 2 devices are identical in hardware besides the chipset. The newer chipset has 3D graphic support but the speed of the cpu is the same at 800mhz.

You can read more about it here
 

lai3melis

New Member
Joined
Nov 23, 2006
Messages
3
Likes
0
Points
1
hi everyone. i just bought a tvpad over the weekend, and the connection has been established. im using a powerline adapter but it seems that the tvpad has issues establishing connection automatically when i turn it on... i always get the monitors with the exclamation mark at the bottom
right corner... even when i wait for a minute or two for it to connect, it doesnt... so itll have to go into the setup everytime to manually even though ive chosen automatic connection... any help anyone can suggest?? i would really appreciate some advice...
 

km1

New Member
Joined
Dec 19, 2009
Messages
24
Likes
0
Points
1
hi everyone. i just bought a tvpad over the weekend, and the connection has been established. im using a powerline adapter but it seems that the tvpad has issues establishing connection automatically when i turn it on... i always get the monitors with the exclamation mark at the bottom
right corner... even when i wait for a minute or two for it to connect, it doesnt... so itll have to go into the setup everytime to manually even though ive chosen automatic connection... any help anyone can suggest?? i would really appreciate some advice...
I've had the same issue and someone else as well. The only solutions are:

1. Don't turn it off (standby, red led is on) and leave it on the main menu screen.
2. Never exit to the main before going into standby. That way when you hit the on button it still has the IP address from before.
3. Turn it off at the main when you are done. When its turn on from the main during startup it will ask for a new IP address.
 
Joined
Aug 15, 2012
Messages
1
Likes
0
Points
1
Does the powerline adaptor connect through wifi or network cable? If it's a network cable, I can't help you. If it's a wifi and you're on 2.72 or lower, I could. I wrote a small fix that gets around this issue.
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
100
Likes
0
Points
16
Location
USA
I dont why my TVPad is getting very slow to load, up to a minute to load up to the main APP screen, something I have noticed lately. Anyone experience something like this at all after months of usage?
 

scmmmff

New Member
Joined
Sep 29, 2006
Messages
28
Likes
0
Points
1
The pad takes the normal time to load up so no real change there.

However, my parents have been using this in the last few days and have told me that whichever app they use if they watch for 15 - 30 mins the screen locks up and the only way to get it going again is to switch it off by powering down to the red light and then switching the power socket off and on again.

Is that normal or do I have a faulty machine?
 
Joined
Nov 23, 2005
Messages
874
Likes
0
Points
16
I dont why my TVPad is getting very slow to load, up to a minute to load up to the main APP screen, something I have noticed lately. Anyone experience something like this at all after months of usage?
Nope, never had this issue before. Can you remove the microSD card and any USB devices before powering on to see if it makes any difference ?

The pad takes the normal time to load up so no real change there.

However, my parents have been using this in the last few days and have told me that whichever app they use if they watch for 15 - 30 mins the screen locks up and the only way to get it going again is to switch it off by powering down to the red light and then switching the power socket off and on again.

Is that normal or do I have a faulty machine?
Are we talking VOD or live streams ? Also check if the TVPad is very warm to touch. Maybe a case of overheating ?
 

tonkachi

Active Member
Joined
Dec 30, 2006
Messages
1,283
Likes
0
Points
36
the tvpad 4 is pretty much the same as the other versions just a newer proc and a little more ram because it runs faster than my tvpad2.
 

Argos

New Member
Joined
Aug 21, 2015
Messages
13
Likes
0
Points
1
My parents have a Tvpad 2, and they held back from getting a 3 since it didn't seem like much of an upgrade. Is there enough new things on Tvpad 4 that warrants the purchase? Any new features?
 

iptvkings

New Member
Joined
Sep 11, 2015
Messages
1
Likes
0
Points
1
www.tvpad.us IPTVKINGS has been the go-to destination for all things IPTV. You count on us to provide expert advice on an incredible selection of the latest IPTV, and accessories Plus our multi-brand offering, including Tvpad, Moonbox, H-tv and Weltv means that you can expect an honest, unbiased opinion that will help you stay ahead of the wave.
 
Top